امروز  3 آبان 1393
اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلا
گیاهان داروئی بخش دستگردان / نگاهی کلی به بخش دستگردان 10:13 - 23 / 9 / 1390 4087 بازدید
بادام کوهی (( بادمشک ))   

معرفی گیاه بادام کوهی

 

                                              دره بادام كوهيبادام كوهي

بادام کوهی که در لهجه محلی به آن ((بادمشک )) می گویند درخچه ای بسیار مقاوم است که در تمام مناطق کوهستانی این بخش می روید و در اواخر اسفند ماه با شکوفه بسیار زیبای خود دره های کوهستانهای منطقه را بسیار زیبا می کند . در سالهایی که بارندگی خوب است تمام شاخه های این درختان پر از دانه های بادام وحشی می شود  بادامهایی کوچک و محکم با هسته ای بسیار تلخ که حتی گوسفندان اگر بیشتر بخورند آنها را می کشد . می گویند تلخی این دانه ها به علت وجود سیانور در آن می باشد . در گذشته دانه های بادمشک را جمع آوروی و آن را درون کیسه گونی ریخته و در ته جوی آب می گذاشتند  تا پس از چند روز تلخی آن از بین برود . سپس دانه را بوسیله دستاس ( آسیاب دستی ) می شکستند و مغز آن را خارج کرده و سپس آن را کمی تفت می دادند و به عنوان یکخوراکی بسیار مفید و خوشمزه از آن استفاده می کردند . مغزاینگیاه به علت داشتن کلسیم زیاد در درمان و پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مفید می باشد .

از پوست ساقه و بخصوص ریشه این گیاه برای دباغی کردن پوست برای درست کردن مشک آبی و مشک ویژه ماست و دوغ و  کامه  و... و همچنین در رنگرزی استفاده می کردند .

 

نظرات کاربران 0 نظر